ONLİNE KAYIT

Size özel kayıt hazırlayabilmemiz için katılacağınız kursu berlirleyip formu eksiksiz doldurunuz...

  • 0 (554) 405-7115

    whatsapp

    Ekskavator

    Yazı Boyutu

    EKSKAVATÖR

    Kazıma ve Yükleme (Ekskavatör) İş Makinesi Operatörü Yetiştirme Kursu, Ekskavatör Operatörü, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, kaya, toprak, kil, cevher vb. malzemelerin kazıma, doldurma ve yükleme/boşaltma işlemlerini, ekonomik ve güvenli bir şekilde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

    Ekskavatör Operatörü ; paletli-lastikli çeşitleri ile her türlü arazide çeşitli ölçüde kanal açma, dolmuş kanalları temizleme, toprak hafriyat, yığma, yükleme işlerinin yapılması, kum, çakıl ve benzeri malzemelerin kazılması, yığılması ve gerektiğinde araçlara yüklenmesi işlemini yapan, bakım ve kontolünü yapan kişidir.

    Eksavatör operatörü çalışmalarını araç içerisinde ve açık havada yürütür. Çalışma ortamı tozlu ve gürültülüdür. Operatör çalışmalarında gereken dikkati göstermediğinde kazalara yol açabilir. Oturduğu yerde çalışan ekskavatör operatörü iş öncesi ve iş bitiminde yöneticilerle, makine bakımcıları ve yağlayıcılarla, diğer çalışanlarla etkileşim halindedir. 

    Ekskavatör ehliyeti nasıl alınır?

    Ekskavatör ehliyeti için kursiyer 25 soruluk makina ve iş güvenliği ile ilgili teste tabi tutulur. Sınav sonucunda 70 puan alan kursiyer başarılı olmuş olup; uygulama sınavına girmeye hak kazanır.Aynı gün içinde de uygulama sınavına girer.Uygulama sınavında da başarılı olan kursiyer sertifika  almaya hak kazanır.Sınavların herhangi birinden başarısız olma  durumunda tekrar sınav harcını yatırıp sınava girebilir.Toplam sınav hakkı  4 ´tür.

    Lastikli ekskavatör kullananlar, herhangi bir sınıf ehliyeti olan kursiyer operatör belgesini G sınıfı olarak işletebilir. Ehliyete işletme nüfus müdürlüklerinde yapılıp;2022 yılı için masrafı 2208,70 TL´dir. Paletli ekskavatör kullananlar  sertifikası ile kullanabilirler.

    KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

    1- Nüfus cüzdanı fotokopisi (2 adet)

    2- Varsa sürücü belgesi fotokopisi (2 adet)

    3- Diploma veya Öğrenim Belgesi (Yeni Belgeler E-devletten alınabilir)

    4- İkametgah Belgesi (E-devletten alınabilir.)

    5- 2 Adet Biyometrik fotoğraf

    6- Sabıka Kaydı (E-Devletten alınabilir)

    7- Sürücü Olur Sağlık Raporu (Aile Hekiminden)

    8 -Sözleşme  (Sürücü kursunda doldurulacak.)

     

    Daha ayrıntılı bilgi için Fatih Sürücü ve Operatörlük kursu ile irtibata geçiniz.

    Bize Ulaşın

    0462 229 05 66 - 0 532 346 46 29

    WhatsApp:0554 405 71 15

     

    Operatör, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı operatör belgesine sahip olmalıdır. Herhangi bir kaza anında bütün sorumluluklar operatöre rücu eder. Operatör belgesine sahip olmayan kişi yasal olarak iş makinesini kullanamaz. Bu tür elemanları çalıştıran işverenler yasa gereği 7/7583 Sayılı İş Emniyeti ve İş Güvenliği Tüzüğü ve 1475 Sayılı iş Kanunu hükümlerine göre suçlu sayılırlar