0 (554) 405-7115

whatsapp

Fortlift

Yazı Boyutu

FORKLİFT


Kaldırma - Yükleme (Forklift) İş Makinesi Operatörü Yetiştirme Kursu

 

Forklift Operatörü, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, forklift kullanarak, çeşitli yükleri emniyetli bir şekilde yükleme, boşaltma ve forkliftin bakım ve kontrolünü yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.Sahada Fortif, portif adıyla da bilinir.

Forklift türleri;

Dizel Forklift ; Daha çok ağır yük taşıyan firmalar tarafından dizel forkliftleri tercih ederler.
Benzin ve Lpg'li Forklift ; Düşük emisyon değerlerine sahip motoru düşük yakıt sarfiyatı ile en çok tercih edilen forkliftler arasında yer almaktadır.
Elektrikli Forklift; Sürücünün oturarak kullandığı, arka ağırlıkla dengenin sağlandığı 3 ve 4 tekerlekli forkliftlerdir.
Reach Truck Forklift ; Dar ve sıkışık koridorlarda istifleme yapmak için en uygun çözümü sunar.
StacherForklift ; Depo içi ekipmanlar arasında küçük depolar ve dar alanlarda kullanılır.

Operatör, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı operatör belgesine sahip olmalıdır. Herhangi bir kaza anında bütün sorumluluklar operatöre aittir. Operatör belgesine sahip olmayan kişi yasal olarak forklift iş makinesini kullanamaz. Bu tür elemanları çalıştıran işverenler 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hükümlerine göre suçlu sayılırlar.

Kaldırma ve Yükleme (Forklift) Tipi İş Makinesi Kullanımı Operatörlük Belgesi Nereden alınır?

 

Forklift ehliyeti için kursiyer 25 soruluk makina ve iş güvenliği ile ilgili teste tabi tutulur. Sınav sonucunda 70 puan alan kursiyer başarılı olmuş olup; uygulama sınavına girmeye hak kazanır.Aynı gün içinde de uygulama sınavına girer.Uygulama sınavında da başarılı olan kursiyer sertifika  almaya hak kazanır.Sınavların herhangi birinden başarısız olma  durumunda tekrar sınav harcını yatırıp sınava girebilir.Toplam sınav hakkı  4 ´tür.

 

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Nüfus cüzdanı fotokopisi (2 adet)

2- Varsa sürücü belgesi fotokopisi (2 adet)

3- Diploma veya Öğrenim Belgesi (Yeni Belgeler E-devletten alınabilir)

4- İkametgah Belgesi (E-devletten alınabilir.)

5- 2 Adet Biyometrik fotoğraf

6- Sabıka Kaydı (E-Devletten alınabilir)

7- Sürücü Olur Sağlık Raporu (Aile Hekiminden)

8 -Sözleşme  (Sürücü kursunda doldurulacak.)

 

Daha ayrıntılı bilgi için Fatih Sürücü ve Operatörlük kursu ile irtibata geçiniz.

Bize Ulaşın

0462 229 05 66 - 0 532 346 46 29

WhatsApp:0554 405 71 15

 

Operatör, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı operatör belgesine sahip olmalıdır. Herhangi bir kaza anında bütün sorumluluklar operatöre rücu eder. Operatör belgesine sahip olmayan kişi yasal olarak iş makinesini kullanamaz. Bu tür elemanları çalıştıran işverenler yasa gereği 7/7583 Sayılı İş Emniyeti ve İş Güvenliği Tüzüğü ve 1475 Sayılı iş Kanunu hükümlerine göre suçlu sayılırlar